مصاحبه با ایرنا
نظرات خوانندگان(0)
برقراري عدالت در جامعه وابسته به تعامل نخبگان و دولت است
صفحه اصلی
کد خبر: 30480058 (1918580) تاريخ انتشار : 26/04/1390 - 10:12
برقراري عدالت در جامعه وابسته به تعامل نخبگان و دولت است
كاشان- انديشمندان و كارشناسان معتقدند، عدالت زماني در جامعه محقق مي شود كه در نتيجه تعامل دولت با نخبگان، حوزه نظريه پردازي و اجرا يكي شود.
به گزارش ايرنا، رهبر معظم انقلاب در دومين نشست انديشه هاي راهبردي، به ضرورت نگاه متجددانه و نوآورانه به منابع ديني با هدف استخراج نظريه ناب اسلامي درباره عدالت و پژوهش هاي كاربردي در اين زمينه تاكيدكردند.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران در اين مورد به خبرنگار ايرنا، گفت: در مباحث مربوط به عدالت، بايستي پيوستگي ميان بخش نظريه پردازي و اجرا وجود داشته باشد و انديشمندان حوزه و دانشگاه با توليد فكر و مطالعه در مباني اصيل اسلامي، نظريه پردازي كرده، اصول حاكم بر عدالت را مطابق با شرايط جامعه استخراج كنند.
حجت الاسلام والمسلمين 'سيد مهدي ساداتي نژاد'، افزود: اما آنچه مهم تر از نظريه پردازي است، تعامل قواي مجريه با نخبگان و به عبارتي حوزه نظريه پردازي و عمل است.
اين استاد علوم سياسي دانشگاه تهران، تاكيدكرد: همانگونه كه در بحث علم و صنعت، ارتباط دانشگاه با توليد اهميت دارد، در حوزه اجراي عدالت نيز توجه به اين مقوله ضروري است.
ساداتي نژاد، با بيان اهميت تعامل نظريه پردازان و دولتمردان در راستاي تحقق عدالت تصريح كرد: در غير اين صورت، مقوله عدالت محدود به تعدادي كتاب و پژوهش و از طرف ديگر معماي هميشگي دولت ها خواهد شد.
وي در ادامه، به اهميت بومي سازي عدالت در جامعه اشاره كرد و اظهارداشت: اصل عدالت، قرار دادن هر چيز در جاي مناسب خود است و اين امر زماني محقق مي شود كه در هر موردي استعدادها و ظرفيت ها به دقت مورد مطالعه قرار گرفته و مطابق آن سرمايه گذاري ها انجام شود.
عضو هيات علمي دانشگاه تهران، در مورد اهميت رابطه پيشرفت با عدالت در جامعه اسلامي نيز گفت: تكامل و توسعه يافتگي جز لاينفك جهان امروز است و ما براي حضوري با نشاط در عرصه هاي رقابت بايد
به بالندگي و پيشرفت دست يابيم.
ساداتي نژاد، افزود: اما در گفتمان اسلامي پيشرفت و كمال در جهت اهداف عالي تري است كه از مسير عدالت مي گذرد و برخلاف جوامع غربي هدف و آرمان ما محصور در مظاهر پيشرفت نيست.
وي، تاكيدكرد: وظيفه دولت بر اساس قانون اساسي، فراهم كردن بدون تبعيض بسترهاي پيشرفت و شكوفايي براي همه اقشار جامعه است و اين امر با شناخت صحيح مباني ديني عدالت و اجرايي كردن آن ميسر است.
گزارش از: ژاله جندقيان
/1724/7428
انتهای خبر / خبرگزاری جمهوری اسلامی (ايرنا) / کد خبر 30480058
موضوع:
مصاحبه ها
نویسنده:مدیر سایت
تاریخ:
دوشنبه10مرداد1390
کلیدواژه ها:
مصاحبه ایرنا،عدالت،ساداتی نژاد
|